EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

16-03-2018 | GaiaZOO: - MAMMOET VOOR GaiaZOO - Sequoiadendron giganteum

GaiaZOO, Award Winning Zoo

 

 
 

- MAMMOET VOOR GaiaZOO - Sequoiadendron giganteum

KERKRADE - In de vroege ochtend van 15 maart werd in GaiaZOO een heel bijzondere boom geplant. De naam Sequoiadendron giganteum (mammoetboom) geeft al aan dat het om een imposante soort handelt. In zijn natuurlijk groeigebied, het Noordwesten van Amerika, kunnen deze giganten meer dan duizend jaar oud worden en een hoogte van ruim 100 meter bereiken met een stamdoorsnede van wel 12 meter. De boom waarmee straks voor iedere gast het bezoek aan GaiaZOO start is met zijn 30 jaar weliswaar nog piepjong, maar is met zijn hoogte van 12 meter en gewicht van ruim 10.000 kg nu al met recht een reuzenboom te noemen.

 

image

 

Hoogtepunt

De sequoiadendron werd geplaatst op de rotonde van de nieuwe parkeerplaats van de Kerkraadse dierentuin en zal al van veraf te zien zijn. Hij vormt daarmee letterlijk het hoogtepunt van GaiaZOO en is het levende bewijs van hoe bijzonder onze aarde is, want dát is wat de dierentuin haar bezoekers wil leren. Verdeeld over de parkeerplaats zijn bovendien ruim 60 metasequoia’s geplant, levende fossielen uit dezelfde familie, maar dan van oorsprong te vinden in Oostelijk Azië. Met de aanleg van de Buitenring is ook het aanzicht van GaiaZOO veranderd. Afgelopen najaar werd daarom al een grote wal van ruim 1 miljoen kg Ardennersteen rondom de dierentuin gelegd waarin meerstammige berkenbomen zijn geplant. Het geheel maakt deel uit van de metamorfose van de entree van GaiaZOO waarmee dit jaar een start is gemaakt.

 

Pruikenboom

Naast deze investeringen in flora, wordt er in de dierentuin zelf nu ook al volop gebouwd aan twee nieuwe dierprojecten: Limburghuis, met aandacht voor vele zeer bedreigde dieren van Zuid-Limburgse bodem, en de nieuwe Congo | Volière. De architectonisch interessante vorm van deze volière vormt een passende omgeving voor haar toekomstige bewoners: Afrikaanse wevervogels. Deze worden ook wel de meesterarchitecten van de natuur genoemd vanwege de vernuftige nesten die ze -hangend aan boomtakken- zelf bouwen. Om ze hierbij een handje te helpen, wordt samen met de sequoia ook een grote pruikenboom geleverd aan GaiaZOO. In combinatie met de altijd actieve en felgekleurde wevervogeltjes zorgt deze spectaculair bloeiende boom voor een heel opvallende combinatie. 

 

GaiaZOO wevervogel.jpg
2.75 MB

 

Mammoet voor GaiaZOO.JPG
1.59 MB

 

Mammoet voor GaiaZOO 2.JPG
1.32 MB

 

Mammoet voor GaiaZOO 3.JPG
1.61 MB

 

Mammoetboom2018
YouTube

Noot voor de redactie
Michelle Hollands
Public Relations
0031(0)45-567 60 70

M.Hollands@GaiaZOO.nl

GaiaZOO
Postbus 68
6460 AB Kerkrade
www.GaiaZOO.nl

 

 

Volg GaiaZOO
              

 

 
 
 
 

 

Terug