EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

Onderwijsnieuws

Op deze pagina houden we u op de hoogte van het onderwijsnieuws. Blijf deze pagina volgen voor de nieuwste ontwikkelingen! Wilt u zelf een persbericht aanleveren? Stuur deze dan (eventueel met foto's) naar info@edudeal.nl

Klik op Rijksoverheid en u bent op de site van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. 

25-04-2018 | Howick en Lily moeten misschien toch naar Armenië

Verdrietig nieuws over Howick en zijn zusje Lily. Een rechter heeft gezegd dat ze uitgezet mogen worden naar Armenië. Howick en Lily wonen al negen jaar in Nederland. Hun moeder is geboren in Armenië. Vorig jaar moest hun moeder terug naar dat land. De Nederlandse regering vindt het daar veilig genoeg om te wonen.

lees meer

25-04-2018 | Bibliotheek Eemland introduceert StudyShare in examentijd

De Bibliotheek Eemland biedt in mei een service aan examenstudenten. Elke dinsdag, woensdag en donderdag in mei zijn er zogeheten StudyShare-momenten. StudyShare is gebaseerd op de pomodoro-techniek en de ultieme manier om je hoofd bij het studeren te houden. Leerlingen studeren in blokken met daartussen steeds een pauze.

lees meer

25-04-2018 | Gymnasium Celeanum uit Zwolle wint ConjunctuurBekerStrijd CBS

Het CBS organiseert sinds het schooljaar 2011/2012 jaarlijks de ConjunctuurBekerStrijd. Die wedstrijd is bestemd voor leerlingen van de havo- en vwo-bovenbouw met economie in hun profiel. Zij voorspellen onder leiding van hun docent de Nederlandse economie aan de hand van 10 indicatoren. De grote winnaar is dit jaar klas 6 van het gymnasium Celeanum uit Zwolle.

lees meer

25-04-2018 | Extra geld voor twaalf nieuwe open en online onderwijs projecten

De vierde ronde in de OCW-stimuleringsregeling voor Open en Online Hoger Onderwijs heeft twaalf bijzondere, nieuwe en innovatieve projecten opgeleverd. Gezamenlijk mogen deze projecten in totaal  1.100.000 euro verdelen om hun activiteiten naar een nog hoger plan te tillen. Dat hebben samenwerkingsorganisatie SURF en OCW vandaag bekendgemaakt.

lees meer