EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

26-09-2018 | Schoolspot: Gratis inspiratiedag ICT in de onderwijspraktijk

Gratis inspiratiedag ICT in de onderwijspraktijk

 

schoolspot.nl

Software          Hardware          Cursussen           Gadgets

 

Laat je inspireren om de nieuwste technologie in je klas in te zetten!

Kom op 10 november 2018 (van 9.30 tot 15.30) naar de gratis Inspiratiedag 'ICT in de onderwijspraktijk' voor leerkrachten op het Hoornbeeck College in Amersfoort. Collega-leerkrachten inspireren je met voorbeelden uit de eigen klas en je ervaart zelf hoe je lessen eenvoudiger en interactiever kan maken en samenwerken kan stimuleren met Microsoft-toepassingen. 
 


TIP: Vorig jaar zagen we dat veel leerkrachten samen kwamen. Misschien heb je hier niet aan gedacht, maar neem gerust een collega mee. Samen inspiratie opdoen is veel leuker dan alleen! (bestel hier een gratis toegangskaart voor je collega).

 
 

schoolspot.nl

Leer van collega's tijdens de workshops!

Ervaren leerkrachten nemen je in een workshop-setting mee in de mogelijkheden van de afzonderlijke toepassingen. Ze laten je zien hoe zij bijvoorbeeld Teams, OneNote en Minecraft inzetten en waarom deze manier van werken hun in de praktijk goed ondersteunt. Je gaat vooral zelf aan de slag, neem daarom je eigen laptop/device mee.

Meer informatie

 
 

schoolspot.nl

Samenwerken en leren met Teams

Met Microsoft Teams in je klas wordt samenwerken en leren nog makkelijker. Bestanden in Word, Excel en PowerPoint kun je met Teams makkelijk delen, openen en bewerken. Maar ook andere toepassingen als het notitieblok OneNote en chatten komen samen in Teams. Leerkracht Wilco Willemse laat je zien hoe hij Teams op school gebruikt en je gaat er zelf mee aan de slag.

Schrijf je in voor de workshop

 
 

schoolspot.nl

Digitaal formulieren maken en toetsen met Forms

Met Office 365 Forms kun je vragenlijsten (bijvoorbeeld enquêtes) maken, maar je kunt Office 365 Forms óók gebruiken voor het afnemen van toetsen en interactieve oefeningen. Maurits Knoppert leert je er alles over tijdens de workshop. 

Schrijf je in voor de workshop

 

schoolspot.nl

Een interactief verhaal met PowerPoint

In deze workshop ga je een interactief verhaal maken met PowerPoint Online. Leerkracht Afke Dijkerman laat je zien hoe je gebruik kan maken van standaard presentaties in PowerPoint Online en nieuwe overgangen kan toevoegen waaronder Morhping. Met de Morphing-overgang kun je allerlei zaken laten bewegen, zoals tekst, vormen, afbeeldingen en grafieken. Ook vertelt ze over de voordelen van het werken met PowerPoint Online ten opzichte van PowerPoint op de desktop.
   

Schrijf je in voor de workshop

 
 

schoolspot.nl

OneNote in de klas

OneNote is een ideale aanvulling om lessen interactief en digitaal aan te bieden. Bovendien kun je met OneNote makkelijk en geordend aantekeningen, lesmateriaal en opdrachten bij elkaar houden. Leerkracht Wilco Willemse werkt er al jaren mee. In deze workshop ervaar je hoe je eenvoudig One Note kan inzetten in de klas.

Schrijf je in voor de workshop

 

schoolspot.nl

Leren programmeren met de micro:bit!

Tijdens deze workshop maak je kennis met de micro:bit en krijg je handige tips hoe je de micro:bit kan inzetten in de klas voor vakken als wetenschap en techniek. Leerkracht Anouk Vesters deelt haar ervaringen met de micro:bit en onder haar begeleiding leer je ook zelf met de micro:bit programmeren.

Schrijf je in voor de workshop

 
 

schoolspot.nl

Minecraft gebruiken in de klas

Minecraft is ontzettend populair bij kinderen. Er is zelfs een versie van Minecraft speciaal voor het onderwijs. Tijdens deze Minecraft Education workshop krijg je van leerkracht Robin Smorenberg uitleg, ideeën en handvatten om direct in je klas aan de slag te kunnen gaan. Ook licht hij de nieuwe Chemistry en Aquatic updates toe.

Schrijf je in voor de workshop

 

schoolspot.nl

Breng de wereld naar je klaslokaal met Skype?

De wereld als jouw klaslokaal? Geen droom, maar waarheid! Door middel van Skype in the Classroom kun je op virtual field trip, Mystery Skype spelen en een gastspreker uit een ander land uitnodigen. Laat je verrassen door leerkracht Afke Dijkerman en ga direct zelf aan de slag met Mystery Skype.

Schrijf je in voor de workshop

 

schoolspot.nl

Ken je Sway al!

Sway is een prachtige en voor velen nog onbekende toepassing. Hiermee maak en deel je in een handomdraai de mooiste presentaties, persoonlijke verhalen en nog veel meer. Onder begeleiding van leerkracht Bart Roumen van Kindcentrum Rivierenwijk ga je zelf een Sway maken. Ook laat hij zien hoe Sway wordt bij hem op school wordt ingezet.

Schrijf je in voor de workshop

 
 

schoolspot.nl

Impressie van vorige editie

Vorig jaar november hebben we ook een Inspiratiedag georganiseerd. Met groot succes! Benieuwd naar deze editie? Bekijk dan dit filmpje op YouTube. Hopelijk zien we jou en je collega's op de komende editie!

Bekijk hier de vlog

 

 

Informatie

Betaalwijzen
Bezorgen & downloaden
Ruilen en retour

Nieuwsbrief

 

Algemeen

Over ons
Algemene voorwaarden
Cookies
Privacy & veiligheid

Volg ons

 

Prijzen zijn afhankelijk van licentievorm en licentieregelingen van de onderwijsinstelling.
Prijs- en zetfouten en prijswijzigingen voorbehouden.

Schoolspot is onderdeel van

 

 

 

 

Terug