EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

04-05-2022 | APS-IT diensten: ????Vertaal papieren privacyregels naar de dagelijkse praktijk

APS IT-Diensten
Nieuwsbrief
mei 2022
    Licenties         Trainingen         Implementatie & beheer         Toepassen in de praktijk         Advies    

     Stuur deze nieuwsbrief vooral naar de functionaris gegevensbescherming (FG) van je onderwijsorganisatie. Aanmelden voor de nieuwsbrief doe je via het aanmeldformulier.

 

Resultaten nieuwe DPIA op Microsoft Teams, OneDrive en SharePoint
Eind februari 2022 deelde het Ministerie van Justitie de uitkomst van de Data Protection Impact Assessment (DPIA) op Microsoft Teams, SharePoint en OneDrive. Hoewel nog niet alle risico's zijn opgelost, denken wij dat deze DPIA goed nieuws is voor de scholen. Er is volgens ons weinig aanleiding voor de onrust die op enkele plekken ontstond.

Naar aanleiding van eerdere berichtgeving, lichten we onze visie op de DPIA graag toe in dit document. Ook hebben we de handleiding Microsoft 365 en de AVG in de afgelopen periode geactualiseerd. Hierin staan de stappen die je kunt volgen om je Microsoft 365 omgeving zo veilig mogelijk in te richten.
Lees onze visie op de DPIA
 
Schoolverlaters: wat doe je met hun bestanden?
Het einde van het jaar komt alweer bijna in zicht! Net zoals ieder jaar zal groep 8 de school gaan verlaten. Maar wat moet je precies doen met de online bestanden van de leerlingen zoals werkstukken en presentaties? Hoelang mag je deze bewaren? In onze blog lees je hier meer over.
Lees de blog
 
Gratis webinar: Veilig mailen
Veilig mailen is ontzettend belangrijk. Maar weten jouw collega’s dat ook? En zo ja, weten zij hoe ze dit kunnen doen? In het gratis webinar op woensdag 11 mei vertelt Tonny Plas (van Privacy op School) je meer over het veilig delen van (privacygevoelige) data en bestanden. Daarnaast leer je hoe jij je collega's bewust maakt van het belang van veilig mailen en delen.
Schrijf je nu in!
 
Flipgrid: in lijn met de AVG?
Soms krijgen we vragen over het gebruik en de privacybescherming van Flipgrid, een platform waarmee leerlingen video’s kunnen maken of bewerken. Want: mag je deze tool wel gebruiken in het onderwijs?

Wij zijn nog in gesprek met Microsoft en kunnen nog geen definitief antwoord op deze vraag geven. Flipgrid werkt als zelfstandig bedrijf en treedt op als verwerkingsverantwoordelijke onder haar eigen privacybeleid. Het bedrijf valt hierdoor niet onder de verwerkersovereenkomst van Microsoft. Maar, Flipgrid stelt inmiddels wel dezelfde eisen aan leveranciers als Microsoft aan leveranciers stelt. We komen nog terug op de plannen van Microsoft rondom Flipgrid.
 
 
Het aftellen is begonnen: Professionaliseringsdag 2022
Heb jij je al ingeschreven voor onze Professionaliseringsdag? Er zijn nog plekken bij de sessies over informatiebeveiliging en privacy! Zo laat Tonny Plas zien hoe je papieren privacyregels vertaalt naar de dagelijkse praktijk, zodat je medewerkers ook aan de AVG voldoen. En onze privacyexpert Theo Polman gaat in op de gevolgen van een ransomware-aanval. Hij vertelt hoe je de schade na zo'n hack zo veel mogelijk beperkt.
Zien we jou op 19 mei in Culemborg?
Schrijf je nu in!
 
Binnenkort
11
mei
 
Gratis webinar: Veilig mailen
Leer hoe je jouw collega's bewust maakt van veilig mailen.
Lees meer
 
12
mei
 
Gratis webinar: Microsoft 365 update
Blijf op de hoogte van de laatste functionaliteiten en updates.
Lees meer
 
19
mei
 
Gratis bijeenkomst: Professionaliseringsdag
Volg sessies over het effectief inzetten van ICT in het onderwijs.
Lees meer
 
16
nov
 
Training: EndPoint Manager
Leer hoe je alle apparaten binnen het schoolnetwerk veilig beheert.
Lees meer
 

Niks missen?
Volg ons ook op social media!
LinkedIn LinkedIn   Youtube Youtube   Twitter Twitter
 

Wat vond je van deze e-mail?
We horen graag je mening.
 
 
 
 
Handige linkjes
Handleidingen

Wijzigingsformulieren
 
 
Nieuwsbrief
Reageren

 
 
 
Heb je vragen?
Onze Servicedesk staat elke werkdag tussen 8.30 uur en 17.00 uur voor je klaar!
030 285 68 70
info@apsitdiensten.nl

 

Terug