EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

30-11-2022 | Nationaal Baggermuseum: Vrijwilligersdag 7 december 2022

 
NIEUWSFLITS
Nationale Vrijwilligersdag 7 december 2022
Vrijwilligersdag in het Nationaal Baggermuseum
Woensdag 7 december is er in het museum een inloopochtend voor iedereen die nieuwsgierig is naar vrijwilligerswerk bij het Nationaal Baggermuseum. Vanuit de verschillende werkgroepen zijn vrijwilligers aanwezig die je meenemen naar hun werkplek en uitleg geven over de werkzaamheden.
Er is bij het museum plek voor mensen met diverse interesses. Dus kom gerust langs woensdag 7 december als je vrijblijvend geïnformeerd wilt worden. Ook als je nog niet precies weet wat je zou willen bijdragen.
Het programma ziet er als volgt uit:
  • 10.00 uur            ontvangst koffie / thee
  • 10.20 uur            algemene kennismaking
  • 10.40 uur            mee met een vrijwilliger
  • 11.10 uur            gezamenlijke afsluiting
  • 11.30 uur            einde
Vrijwilligers aan het werk in het Nationaal Baggermuseum, maar ook gezellig koffiedrinken voordat de werkzaamheden beginnen
Vrijwilliger Kees in het Kompas
Op 6 oktober stond er een artikel over Kees Lobbezoo in het Kompas over zijn werkzaamheden in het Nationaal Baggermuseum. Wil je het hele artikel nog eens lezen, klik dan op onderstaande button.
 Foto copyright Rijnmond radioprogramma 'dwars door Rijnmond'
Klik hier voor het artikel van Kees Lobbezoo
Vrijwilligerswerk voor- en achter de schermen
Heel vaak denken mensen dat het museum vooral rondleiders en gastvrouwen nodig heeft. Deze zijn voor de bezoekers zichtbaar en uiteraard belangrijk binnen het museum. Maar achter de schermen wordt ook heel hard gewerkt. Zo hebben we mensen die helpen bij het onderhoud van de tuin en het gebouw, de collectie registreren, fotograferen, de ict-onderhouden, klassen ontvangen en groepsbijeenkomsten voorbereiden met het inkopen van spullen, klaarzetten van stoelen e.d.
Hier een aantal voorbeelden van projecten waar onze vrijwilligers druk mee zijn:
  • De ICT-ers zorgen er voor dat we in het nieuwe jaar in de Cloud gaan werken;
  • De werkgroep collectie bereidt momenteel de overstap naar een nieuw modern collectieregistratie systeem voor;
  • De werkgroep educatie werkt aan nieuwe lesmodules in overleg met de basisscholen en bedenkt ook leuke vakantie activiteiten;
  • De technische dienst is heel divers bezig met onderhoud van het gebouw tot het maken van knutsel-emmerbaggermolens die kinderen tijdens de vakantie in elkaar knutselen;
  • De werkgroep communicatie deelt onze activiteiten via de nieuwsflits en sociale media.
Dit is maar een greep uit de vele activiteiten en projecten waar we in het museum mee bezig zijn. Er zijn voldoende uitdagingen die aangepakt kunnen worden. Daarom is het belangrijk alles altijd in overleg te doen, planmatig uit te zetten en met elkaar te overleggen. Het dagelijks bestuur en Elke Scheffers, de conservator beheerder werken nauw samen met de vrijwilligers zodat het voor iedereen een fijne plek is om te werken en ieder zijn of haar waarde kan toevoegen.
 
Vrijwilliger Carlien leest hier voor en is ook werkzaam voor de werkgroepen communicatie en collectie.  Adri en Mike van de werkgroep collectie overleggen over de invoer van een object. 
 
 
Twitter
Facebook
Website
 
 

 

Terug