EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

26-01-2022 | Stadsmuseum Harderwijk: Nieuwsbrief | Stadsmuseum & Marius van Dokkum Museum

Pixel

Stadsmuseum

Pixel

Marius van Dokkum

Pixel

Header Harderwijk

Stadsmuseum Harderwijk & Marius van Dokkum Museum

 

Onze musea zijn weer open!

Nieuwsbrief januari 2022

 

Vanaf woensdag 26 januari zijn het Stadsmuseum Harderwijk en het Marius van Dokkum Museum weer geopend. Met Coronatoegangsbewijs en een mondkapje ben je bij ons van harte welkom. Voor het Marius van Dokkum Museum geldt: wil je zeker zijn van een ticket, reserveer deze dan vooraf. 

 

 

Wiep

Met hart en ziel. Harmen Meurs.

Tot en met 3 juli 2022 is in Stadsmuseum Harderwijk de tentoonstelling Met hart en ziel. Harmen Meurs te zien. Het is een eerbetoon aan een kunstenaar die onterecht naar de achtergrond is verdwenen. Met een uitgebreid en representatief overzicht van zijn oeuvre zet het Stadsmuseum deze bijzondere kunstenaar weer op de kaart.

Lees meer

Lees meer

 

Beelden Marius van Dokkum

 

Primeur in het Marius van Dokkum Museum

Normaal gesproken bezoekt Marius wekelijks verpleeghuizen om daar voor zijn eigen oefening -en tot plezier van de bewoners- portretten te tekenen. Tijdens de lockdown in coronatijd kon hij daar niet terecht. Om toch portretten te kunnen blijven maken, begon Marius te boetseren. Voor hem een totaal nieuwe artistieke uitdaging, die hem uitstekend beviel en waarvoor hij bovendien talent bleek te hebben. Vanaf dag één heeft hij het beeldhouwen in zijn hart gesloten en sindsdien groeit het aantal beelden in zijn oeuvre gestaag. De eerste 2 bronzen beelden zijn nu te zien in zijn eigen museum.

 

 

Flyer LeerVanVis

Leer van Vis

In de gratis toegankelijke expo Leer van Vis ontdek je alles over de verrassende en duurzame toepassingen van vissenhuid. Vissenhuid – een restproduct van de visserij – is opvallend ruw en sterk. Daarom wordt het al zo’n 2000 jaar verwerkt in talloze sier- en gebruiksvoorwerpen. Denk aan kleding, tassen, messenheften, bekleding van sabels en bijvoorbeeld moderne kunstuitingen. Verbaas je én steek iets op over de talloze toepassingen van vissenleer!

Lees meer

Lees meer

 

A portrait of Marius van Dokkum

 

Na succesvolle eerdere versies is het boek over Marius van Dokkum geheel herzien, aangevuld en geactualiseerd. Nu met meer nadruk op wat Marius het "vrije werk" noemt. Zo schrijft Ruud Spruit in dit boek: "Hij creëert verhalen, vrolijke taferelen en neemt ons met een knipoog mee naar de realiteit die hij zo graag op de hak neemt." Het nieuwste boek is te koop in onze museumwinkel en in onze webwinkel. 

Lees meer

Lees meer

 

Agenda

 

Stadsmuseum app

Portret Kees Pop door Isaac Israëls

tot en met 3 februari

Tot en met 3 februari is het portret van de Afrikaanse KNIL-militair Kees Pop nog bij ons te zien, gemaakt in 1882 in Harderwijk door de schilder Isaac Israëls. Dit bijzondere portret is een tijdelijke bruikleen van het Rijksmuseum Amsterdam. 

Lees meer

 

Harmen Meurs

Met hart en ziel. Harmen Meurs

tot en met 3 juli

Een eerbetoon aan een kunstenaar die onterecht naar de achtergrond is verdwenen. Met een uitgebreid en representatief overzicht van zijn oeuvre zet het Stadsmuseum deze bijzondere kunstenaar weer op de kaart. Harmen Meurs heeft een belangrijke connectie met de Noordwest-Veluwe: hij woonde en werkte een groot deel van zijn leven nabij Harderwijk, in het dorpje Speuld.

Lees meer

Lees meer

 

Lees meer

 

 

 

Harmen Meurs

Rondleiding over tentoonstelling Harmen Meurs

13 februari 14.00 uur en 24 februari 20.00 uur

Sophie van Steenderen, conservator van Stadsmuseum Harderwijk en samensteller van de tentoonstelling Met hart en Ziel. Harmen Meurs  geeft een rondleiding over de tentoonstelling. Deelname aan de rondleiding is gratis, aanmelden en een geldig entreebewijs zijn verplicht. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: info@stadsmuseum-harderwijk.nl. Geef in je e-mail aan met hoeveel personen je deel wil nemen. 

 

Schoen

Leer van Vis

tot en met 6 maart

Vis is glibberig, glad en nat, en zo op het eerste gezicht niet geschikt voor toepassing in mode en design. Toch wordt vissenhuid al eeuwenlang en over de hele wereld gebruikt voor kleding, schoenen en accessoires. Ontdek de verrassende en duurzame toepassingen van vissenhuid in de reizende tentoonstelling Leer van Vis.

Lees meer

 

Terug

EduDeal helpt u aan het juiste bereik

De juiste persoon binnen een schoolorganisatie bereiken op het juiste moment... Herkent u, als aanbieder van producten en/of diensten aan scholen, het probleem?

Een van de belangrijkste begrippen in de reclamewereld is ‘bereik’; het aantal (potentiële) klanten dat uw boodschap kan zien of horen op het moment dat u adverteert. Scholen worden echter dagelijks  overspoeld met prikkels, zodat het rendement van de reclame-uitingen steeds meer onder druk komt te staan. EduDeal helpt dit knelpunt in de informatievoorziening aan scholen zo veel mogelijk op te lossen.

Uw vermelding

Adverteren op de site van EduDeal? Lees hier meer over de advertentiemogelijkheden. Op deze pagina kunt u zich tevens aanmelden voor een gratis standaardvermelding van uw bedrijf!

Meld u gratis aan