EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

Onderwijsnieuws

Op deze pagina houden we u op de hoogte van het onderwijsnieuws. Blijf deze pagina volgen voor de nieuwste ontwikkelingen! Wilt u zelf een persbericht aanleveren? Stuur deze dan (eventueel met foto's) naar info@edudeal.nl

Klik op Rijksoverheid en u bent op de site van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. 

26-07-2024 | Bianca: “Beledigd door cadeau na alles wat ik voor school heb gedaan”

Omdat Bianca niet werkt, heeft ze veel tijd voor de kinderen. “Niet hoeven werken is natuurlijk een enorme luxe in deze tijd. Ik heb daar eigenlijk geen moment spijt van gehad. Hierdoor kon ik alles van de kinderen meemaken. Ik zat bij elke zwemles, kende alle vriendjes en vriendinnetjes en wist waar ze op school mee bezig waren. Elk jaar was ik klassenmoeder bij één van de kinderen en stond wekelijks op het plein als overblijfouder.

lees meer

26-07-2024 | Blog | Theorie en praktijk. Worstelen met de combinatie

Het Nederlandse onderwijsstelsel maakt een kunstmatig maar strikt onderscheid tussen theoretisch onderwijs en praktisch onderwijs, of om het anders te zeggen: tussen algemeen vormend en beroepsgericht onderwijs. Dat onderscheid manifesteert zich niet alleen in de opbouw van het onderwijs, het komt ook tot uitdrukking in een grote afstand tussen binnen en buiten school, zeker in de theoretisch gerichte opleidingen.

lees meer