EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

Onderwijsnieuws

Op deze pagina houden we u op de hoogte van het onderwijsnieuws. Blijf deze pagina volgen voor de nieuwste ontwikkelingen! Wilt u zelf een persbericht aanleveren? Stuur deze dan (eventueel met foto's) naar info@edudeal.nl

Klik op Rijksoverheid en u bent op de site van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. 

10-12-2023 | Welke leerkrachtonafhankelijke werkvormen dragen bij aan de begrijpende leesvaardigheid van NT2-leerlingen in het primair onderwijs?

NT2-leerlingen hebben doorgaans een beperktere Nederlandse woordenschat en daardoor problemen met begrijpend lezen. Ze zijn gebaat bij uitleg van woorden en instructie door de leerkracht. Om hun achterstand te verkleinen kunnen aanvullend leerkrachtonafhankelijke interventies worden ingezet. Effectief is een rijke taalleeromgeving met veel ruimte voor zelfstandig lezen en praten over boeken.

lees meer

10-12-2023 | Gehoordrempels in de klas

Dove en slechthorende leerlingen ervaren veel drempels in het Nederlandse reguliere onderwijs. De akoestiek van veel lokalen en collegezalen is niet optimaal, maar misschien is bewustwording wel de belangrijkste sleutel naar inclusief onderwijs.

lees meer

09-12-2023 | Albeda uitgeroepen tot meest duurzame mbo-instelling van Nederland

Op vrijdag 8 december 2023 vond in 's-Hertogenbosch de SustainaBul MBO-uitreiking 2023 plaats. Albeda behaalde de eerste plek en is daarmee, voor het eerst, uitgeroepen tot de duurzaamste mbo-instelling van Nederland. Op de onderdelen strategie, onderwijsvisie, praktijk en bedrijfsvoering scoorde Albeda formidabel en behaalde met 272 van de 300 punten een recordscore van 90%.

lees meer

09-12-2023 | Aantal buitenlandse studenten met Nederlandse studiebeurs sterk gestegen

Het aantal buitenlandse studenten dat in Nederland studiefinanciering krijgt is de afgelopen jaren sterk gestegen. Dit jaar gaat het tot nu toe om 14.500 studenten, vorig jaar waren het er ruim 12.000. In 2021 waren het er ruim 9000. Dat blijkt uit navraag van NPO Radio 1-programma Nieuws en Co bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), die de studiefinanciering uitkeert.

lees meer