EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

26-01-2022 | Rijksmuseum: We zijn weer open! ????

 

   

 

 

We zijn weer open!

Breng een bezoek aan het Rijksmuseum

Een warm welkom zoals altijd! Het hele museum is weer voor je geopend. Geniet van de hoogtepunten in de Eregalerij en word getuige van Operatie Nachtwacht. Of neem een kijkje in het Aziatisch Paviljoen. Ook is de Rijksmuseum Research Library weer open.       

 

 

  Bestel tickets  

 
 

 

 

 

 

Vincent Mentzel

 

Vincent Mentzel: de kracht van het beeld

Tentoonstelling: vanaf 28 januari

Vincent Mentzel (1945) behoort al jaren tot de beeldbepalende fotografen van Nederland. Hij gaf letterlijk het nieuws vorm als fotojournalist van NRC Handelsblad. Jarenlang volgt hij de Haagse politiek, maar reisde hij ook de wereld rond om politieke en andere gebeurtenissen vast te leggen. Hij won prijzen bij World Press Photo en de Zilveren Camera.

In 2011 heeft Vincent Mentzel een ruime selectie uit zijn oeuvre overgedragen aan het Rijksmuseum. Dit werk is vanaf 28 januari te zien!                         

 

 

 

  Meer info  

 

 

   
 

 

Museumbezoek

Elke dag iets te beleven

Met 8.000 objecten vertellen we het verhaal van 800 jaar Nederlandse kunst en geschiedenis. We nemen je mee van de Middeleeuwen tot aan Mondriaan. Geniet van de grote meesters als Rembrandt, Vermeer en Van Gogh.

 

  Boek een bezoek  

 
 

 

 

Revolusi!

VERWACHT: Revolusi! Indonesië onafhankelijk

Ruim 20 persoonlijke verhalen vertellen hoe het ideaal van een vrij Indonesië vurig wordt nagejaagd; hoe er om gevochten wordt, hoe er wordt onderhandeld, hoe er propaganda voor wordt gevoerd en hoe de revolutie mensenlevens bepaalt.

 

  Meer info  

 
 

 

 

Vincent Mentzel: De werken in de tentoonstelling zijn mede dankzij de steun van de deelnemers van de VriendenLoterij (voorheen BankGiro Loterij) en een particuliere schenker verworven.

Revolusi: De aanstellingen van de Indonesische conservatoren Amir Sidharta en Bonnie Triyana worden mogelijk gemaakt door het Johan Huizinga Fonds/ Rijksmuseum Fonds. De programmering bij de tentoonstelling met ruimte voor dialoog wordt mede mogelijk gemaakt door vfonds en DutchCulture.
 

Rijksmuseum.nl    |    info@rijksmuseum.nl    |    +31 (0) 20 6747 000

 

Founder

Hoofdsponsoren

 

 

Rijksoverheid

Philips

Vrienden Loterij

ING

KPN

 
 

 

 

Terug