EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

03-05-2022 | Onderwijs Media: Nieuwe mediapartner: Juf Maike!

Samen bereiken we meer

 
 

In deze nieuwsbrief

 OnderwijsMedia en oo.nl op de IPON!

 Nieuwe mediapartner: Juf Maike!

 Samen voor een frisse school!

 Open leermateriaal: voor iedereen toegankelijk

 Communicatie met inhoud

 

OnderwijsMedia en oo.nl op de IPON!

Tijdens een paar fantastische dagen op de IPON heeft OnderwijsMedia de nieuwe mogelijkheden van oo.nl aan opleiders en onderwijsprofessionals gepresenteerd. Uit de enthousiaste reacties (“een schot in de roos!”) blijkt dat oo.nl de behoefte van beide doelgroepen heel goed begrijpt. Ben je ook benieuwd naar de extra mogelijkheden om als opleider of uitgeverij doeltreffend met jouw doelgroep te communiceren? Wij vertellen je er graag meer over.

Maak een afspraak
 


Nieuwe mediapartner: Juf Maike!

 JufMaike.nl is tien jaar geleden ontstaan vanuit een verlangen om iets met Maike haar ideeën en creativiteit te doen. “Ik bedacht eigenlijk altijd mijn eigen lesideeën, omdat ik voornamelijk werk vanuit doelen en niet vanuit methodes. Ik zocht een plek om mijn ideeën op te slaan, en ik merkte dat steeds meer andere onderwijsprofessionals dit ook leuk vonden en er wat aan hebben.” Naast een groot aantal artikelen biedt JufMaike.nl ook lesmateriaal en lespakketten die onderwijsprofessionals kunnen gebruiken. Sinds begin 2022 is de samenwerking tussen JufMaike en OnderwijsMedia gestart.

Open leermateriaal: voor iedereen toegankelijk

Iedere docent herkent het gevoel: je wilt wat anders of extra’s doen dan in het lesboek staat. Hoe kom je aan je materiaal? Vind je het wiel zelf uit of laat je je inspireren door het werk van je collega’s uit het hele land? Wie slim is gebruikt en deelt zijn lessen online met collega’s. In samenwerking met VO-content hebben wij een campagne ontwikkeld om open leermateriaal bekend te maken bij onderwijsprofessionals. Meer weten over open leermateriaal?

Samen voor een frisse school!

Onderzoek laat zien dat een goede ventilatie 20 procent meer concentratie en 20 tot 25 procent minder ziekteverzuim van medewerkers en leerlingen oplevert. Een goed binnenklimaat op scholen is een voorwaarde om goed te kunnen leren én te kunnen werken. Maar hoe kom je daar? Om die vraag te beantwoorden sloegen experts de handen ineen in onze online special, die werd ondersteund door een campagne in VO Magazine en Basisschoolmanagement. In het dossier vind je nuttige tips én geeft Wouter Wijma, voorzitter van Vereniging voor Binnenklimaat Nederland advies.
 

Communicatie met inhoud

Zelf communiceren richting het onderwijs is niet eenvoudig. Wie wil je bereiken, met welke boodschap en nog ingewikkelder; hoe kom je daar? Het is meer dan logisch dat onderwijsmedewerkers enigszins worden afgeschermd van een bombardement aan berichten, die van weinig nut zijn voor hun werkveld. En wie het wel lukt om daar doorheen te komen, belandt vaak vanwege een verkeerde aanpak in de spam. Alleen met relevante inhoud in combinatie met de juiste ingang bereik je het onderwijs.
 

 
LinkedIn
 

Copyright © 2022, All rights reserved.

OnderwijsMedia
Postbus 85098
3508 AB Utrecht
030 210 23 86
info@onderwijsmedia.nl

 

Terug