EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

23-03-2023 | Paleis Het Loo: Claim makkelijker cultuurbudget en bezoek Paleis Het Loo

 
Zet Paleis Het Loo in jouw cultuureducatieplan
Wist je dat Paleis Het Loo interactieve lesprogramma's biedt? Hiermee kun je in één dagdeel meerdere kerndoelen, IPC thema's en burgerschapsonderwijsdoelen behandelen. Iedere les bestaat uit drie onderdelen. Een museumles onder leiding van een museumdocent van Paleis Het Loo en een voorbereidende en afrondende les die je zelf op school kunt doen.

Sinds 1 januari 2023 is het makkelijker om geld uit de lumpsum vrij te maken voor cultuureducatie. In de oude regeling was €21,51 per leerling geoormerkt voor cultuureducatie, met de nieuwe regeling kun je dit bedrag verhogen. Heeft jouw school nog geld over van de NPO? Ook dat kun je inzetten. Museumbezoek staat namelijk op de menukaart; het heeft een positieve invloed op de leerprestaties van de leerlingen, met een gemiddelde leerwinst van wel drie maanden.

Stel dus samen met je ICC'er een cultuureducatieplan op en boek jouw museumles bij Paleis Het Loo.

Wil je meer weten of heb je vragen over de mogelijkheden, stuur een e-mail naar 
onderwijs@paleishetloo.nl of bel naar 06 14 75 63 29.

Hopelijk zien we elkaar binnenkort bij Paleis Het Loo.

Met vriendelijke groet,
Sanne Dijkstra - onderwijsmarketeer

 
Lessen in de tuin
Het water klettert uit de fonteinen en en de bloemen staan in bloei: van april t/m oktober is de paleistuin op zijn mooist. Een heerlijke plek om buiten aan de slag te gaan.

Kleuters helpen met het onderhoud, de middenbouw paradeert als een 17e-eeuwse koning en de bovenbouw maakt kennis met de beroepen in de tuin. Voor alle leerjaren bieden we een lesprogramma dat aansluit op het curriculum.

Bij iedere les ontvang je een leerkrachthandleiding met modules om de voorbereidende en afrondende lessen samen te stellen.
Bekijk alle lesprogramma's
Schoolkamp
Maak tijdens je schoolkamp op de Veluwe kennis met Paleis Het Loo en zijn vroegere, koninklijke bewoners.

In het lesprogramma 'Op bezoek bij de koning' gaan leerlingen in groepjes op pad langs de stallen en door de tuin. Waarom zijn de stallen zoveel groter dan de garage voor auto's? Hoe hoog spuiten de fonteinen? En hoe werden die van water voorzien? Voetbalde de koning in zijn tuin?

Voor dit programma is geen voorbereiding nodig.
Boek direct een bezoek
Juniorpaleis - vanaf september
Kom op bezoek in het Juniorpaleis. Een bijzonder hof, waar alles draait om samenwerken, plezier hebben, spelen, ervaren, ontdekken, leren, doen, ondernemen, verwonderen en creatief zijn.

Vanaf september 2023 helpen de leerlingen bij het voorbereiden van een koninklijk feest. De museumlessen voor onderwijs voegen daar voor ieder leerjaar een ander accent aan toe. Zo is een bezoek aan het Juniorpaleis voor de leerlingen iedere keer weer een nieuwe ervaring. 

Ben je benieuwd naar de insteek en lesdoelen van de onderwijsprogramma's? Klik hieronder voor meer informatie.
Download het overzicht
       
paleishetloo.nl / info@paleishetloo.nl
Paleis Het Loo | Koninklijk Park 16 | 7315 Apeldoorn
 

 

Terug