EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

17-04-2024 | KIndVak: Meer bewegen? KindVak inspireert

Meer bewegen? KindVak inspireert!
De Koningsspelen staan weer voor de deur. Een sportief feest met dit keer het thema ‘Ontdek!’. Op ontdekking gaan en beweging is belangrijk voor ieder kind. Door (buiten) te bewegen, komen kinderen beter tot leren en blijven ze zichzelf ontwikkelen.

In deze nieuwsbrief delen we beweegtips voor ieder moment op de dag, zowel voor kinderen als professionals. Ook vertellen we welke standhouders op KindVak jou kunnen inspireren op het gebied van beweging én kun je weer meedoen met een toffe winactie.

Veel leesplezier!

Namens het KindVak Team
Frank Duller & Natascha Kiefmeijer


 
 

Ontdek hoe je (meer) kunt bewegen
Beweegtips voor ieder moment op de dag

Een bewegingsactiviteit op de kinderopvang of in de klas? Het komt er soms niet van, terwijl we weten hoe leuk en belangrijk beweging is. En niet te vergeten: kinderen willen lekker bewegen! Begin daarom klein en ga vooral door. Wij delen 4 beweegtips, voor ieder moment op de dag.
  1. Maak van bewegen een vast onderdeel van de dag. Een beweegspelletje samen met de kinderen, zoals zakdoekje leggen of de stoelendans, zorgt steeds opnieuw voor plezier. En voor al deze spelletjes geldt: alles wat je binnen doet, kan ook buiten!
  2. Buiten bewegend leren zorgt voor (extra) uitdaging. Doe een kringspelletje op het grasveld, ga op avontuur door het bos waar je moet bukken, springen en klimmen. Of teken en schrijf met je vinger of een tak in het zand en bouw een hut van takken zodat kinderen hun ruimtelijk inzicht ontwikkelen.
  3. Zet stoeltjes niet standaard aan een tafel maar laat kinderen een stoeltje pakken wanneer ze hier behoefte aan hebben. Hierdoor gaan ze meer bewegen en op de grond spelen.
  4. Geef leuke beweegopdrachten mee voor thuis. Bijvoorbeeld tafels oefenen op de trap. De onderste trede is 1x5, op de tweede trede leer je 2x5 en ga zo door.
Nog meer tips voor een (buiten)wereld vol beweging?
Laat je inspireren
 

Win de Beweegpot!
Deze winactie zorgt voor extra beweging

Meer bewegen begint met minder stilzitten! Maar, hoe zorg je voor voldoende beweging? Met de Beweegpotten van Energize Games wordt bewegen nog leuker. Hoe dit spel gaat, vertelt ook Mark van CBS De Waterhof in Het Jeugdjournaal: ‘In de klas hebben we een Beweegpot. Dan pakt iemand een kaartje uit de pot en dan ga je buiten de activiteit doen die daarop staat.’

Ook bewegen met de Beweegpot? KindVak mag 2 sets naar keuze weggeven!

Zo doe je mee!
Stuur een mail naar info@kindvak.nl o.v.v. ‘Actie Beweegpot’.  Ook kun je via onze social media (Facebook of Instagram) meedoen. De actie loopt tot 1 mei. Daarna worden de twee winnaars geïnformeerd.
 

Ontdek KindVak! 
Hét vakevent voor kinderopvang & primair onderwijs

Kom jij naar KindVak 2024? Bezoek dan zeker ons Speel- en Beweegplein en laat je inspireren door onze standhouders en workshopgevers. Hoe creëer je een educatief en groen speelplein? Welke richtlijnen zijn er en waar moet je aan voldoen? Hoe stimuleer je sport, beweging en (buiten)spelen onder kinderen? Ontdek alle mogelijkheden van natuurlijk spelen op KindVak! Benieuwd welke standhouders op het gebied van Spelen en Bewegen aanwezig zijn op KindVak? Kijk op onze website.

Meld je aan voor KindVak
 

Werken met kinderen is werken met gevoel
Vitaliteit in de kinderopvang

Een gezonde en energieke omgeving voor zowel kinderen als professionals, daar worden we allemaal blij van. Maar hoe creëren we zo’n vitale organisatie? Astrid Boot, oprichter van Bateau Advies – Vitaliteit, deelt tips over hoe je professionals in de kinderopvang kunt laten floreren:

  1. Stap als PM’er af en toe uit de dagelijkse routine en pak je vrijheid. Is het mooi weer? Ga buiten aan de picknicktafel aan de slag met het thema. Heb je zin om op de grond een boekje voor te lezen, ga daar lekker met de kinderen zitten! Het is belangrijk om plezier te maken onder werktijd, naar je hart te luisteren en het vrije gevoel te ervaren.
     
  2. Besteed als werkgever tijd aan mensen in je team. Loop en luister tijdens (vitale) 1-op-1 wandelingen. Waar ligt de passie van een medewerker? Wat heeft hij of zij nodig? Ga samen bouwen en zorg voor verbinding. Alles wat je aandacht geeft groeit: zet in op werkgeluk en werkplezier!

Benieuwd naar meer tips & inspiratie van vitaloog en werkgelukdeskundige Astrid? 

Lees het hele artikel
 

KindVak Praat 
Als werken met kinderen je vak is

 
Facebook
Instagram
Website
Email
 
Copyright © 2024
KindVak. All rights reserved.

 

Terug