EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

26-04-2024 | Learnbeat: Maak een einde aan eilandjes op school

Aan alle onderwijsgevenden, 

Klaslokalen kunnen soms eilandjes lijken met weinig onderling contact. Zelfs sectiegenoten weten elkaar lang niet altijd te vinden voor hulp of input voor elkaars lessen. Dat vinden wij jammer! Want waar wordt samengewerkt, profiteert iedereen. 

Learnbeat hebben we daarom zo gemaakt dat samenwerking wordt aangemoedigd.
Ik noem hieronder een paar voorbeelden.

 

 Bekijk de leeromgeving Learnbeat

Rechthoek: afgeronde hoeken:  Bekijk de leeromgeving Learnbeat

Gebruik elkaars lesmateriaal

Heb jij een goede toets, presentatie of set huiswerkopgaven gemaakt? Deel die dan!
Jouw collega kan deze eenvoudig terugvinden in de bibliotheek. Moedig je collega aan om ook zijn materiaal te delen en je profiteert maximaal van elkaars werk. In de bibliotheek vind je het lesmateriaal door het hokje “Geplaatst door mijn collega’s” aan te vinken. Gebruik het hele lesprogramma of slechts enkele opgaven, de keuze is aan jou.

Je collega neemt een les van je over

Ben je ziek, op reis of om een andere reden afwezig? Geen nood! In Learnbeat kan je je klassen eenvoudig overdragen aan een collega. In je instellingenscherm voeg je een collega toe aan je klas en voilà! Je collega ziet nu al het lesmateriaal, de voortgang en de resultaten van de klas. Dit is ook handig als iemand anders dan jijzelf surveilleert bij een toets die jij gemaakt hebt.

Samenwerking in de schoolkoepel

Vorig jaar werd ik gevraagd een aantal trainingen te geven op meerdere locaties van een grote scholengroep. Tijdens de eerste training stond een van de deelnemers op om al verontschuldigend richting de deur te lopen. De docent gaf het vak filosofie en zag daarvoor geen beschikbaar lesmateriaal in de bibliotheek staan. Wat bleek echter: hij en zijn collega’s van alle vestigingen deelden documenten en presentaties met elkaar in een online map. Tegen het einde van de training had hij zijn eerste les al vanuit een document naar Learnbeat overgezet. Een week later, bij de training op de volgende locatie, stond de teller op 15 lessen die overgezet waren door 4 collega’s. Ook collega’s op andere locaties van jouw school kunnen een bron  zijn van inspiratie en hulp.  

Benieuwd naar meer? We laten het je graag zien. Klik op de knop hieronder en vul je gegevens in. Je kan dan zelf vrijblijvend rondkijken in Learnbeat.

 

 Bekijk de leeromgeving Learnbeat

Rechthoek: afgeronde hoeken:  Bekijk de leeromgeving Learnbeat
 

Als je vragen hebt, kun je mij bellen op
085-130 45 25.

Met vriendelijke groet,

Elsbeth van Learnbeat

 
 

Learnbeat

3e Binnenvestgracht
23L1
2312 NR Leiden

(085) 13 04 652

 

Terug