Discriminatie, pesten, grensoverschrijdend gedrag, oftewel: sociale onveiligheid. Als organisatie zou je er liever niet mee te maken hebben, want sociale onveiligheid betekent ontevreden medewerkers, verzuim, verloop en imagoschade.
In een sociaal veilige organisatie werken mensen prettig, halen ze het beste uit zichzelf, is minder verzuim en verloop en is de productiviteit hoger.
Maar hoe creëer je zo'n fijne werkplek? Je ontdekt het in onze training Sociale veiligheid voor leidinggevenden (gratis voor jou als relatie van Trafieq).
Je leert:
- wat het belang is van een sociaal veilige organisatie;
- hoe jij ongewenst of grensoverschrijdend gedrag kunt herkennen;
- welke invloed je zelf hebt op de veiligheid in jouw organisatie;
- hoe je sociale onveiligheid aanpakt en vermindert.
De training is gericht op een sociaal veilige werkplek en jouw rol als leidinggevende. In deze interactieve training gaan we aan de slag met verschillende casussen, zodat je inzicht krijgt in het thema en weet wat je zelf kunt doen om verandering in gang te zetten.
De training vindt plaats op woensdag 7 mei bij Trafieq op kantoor in Zeist. De inloop is om 9.00 uur en 9.15 uur gaan we van start. Vanzelfsprekend ronden we de training af met een lunch.
Deelname is gratis, meld je snel aan!
Voor relaties van Trafieq is de training dus gratis; meld je wel even aan (dan weten we op hoeveel mensen we kunnen rekenen). Stuur een mailtje naar advies@trafieq.nl met je naam, telefoonnummer en de naam van je organisatie.
Trafieq en sociale veiligheid
Onze kennis van gedragsverandering - van bestaand gedrag naar gewenst gedrag - zetten we niet alleen in op thema's als verkeersgedrag en ADM-beleid, maar ook op andere aangrenzende thema's, zoals in dit geval sociale veiligheid op de werkplek.
We beschikken over een grote pool van trainers met uiteenlopende achtergronden. De experts die deze training verzorgen, hebben jarenlange ervaring met het trainen op het gebied van sociale veiligheid, zowel in Nederland als internationaal.