EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

21-03-2024 | KindVak beurs: De allereerste KindVak Nieuwsbrief van 2024 voor jou!

De allereerste KindVak Nieuwsbrief van 2024 voor jou
De lente is begonnen! Een mooi moment om onze eerste KindVak Nieuwsbrief van dit jaar met jou te delen. Vanaf vandaag ontvang je, naast KindVak Magazine, regelmatig onze nieuwsbrief in je mailbox met daarin extra inspiratie, tips en leuke acties.

In deze uitgave delen we een artikel over duurzaamheid in de kinderopvang en wat wij kunnen leren van de langstlevenden op deze wereld, de inwoners van de Blue Zones. Ook kun je je aanmelden voor de beurs KindVak op 19, 20 en 21 september 2024 in Brabanthallen ’s-Hertogenbosch en lees je alles over de Media Ukkie Dagen.

Veel leesplezier!

Namens het KindVak Team
Frank Duller & Natascha Kiefmeijer


 
 

Zorg voor een duurzaam leven
Wat wij kunnen leren van de langstlevenden op deze wereld

Als je aan mensen vraagt wat ze willen worden, dan krijg je geregeld ‘oud’ als antwoord. Helaas is het niet iedereen gegeven om oud te worden. Bijzonder om te weten is dat inwoners van Okinawa in Japan, één van de Blue Zones op de wereld, juist vaak oud worden maar hier niet bewust mee bezig zijn. Wat kunnen we binnen de kinderopvang leren van hun duurzame manier van leven? En hoe kan je duurzaam met elkaar omgaan?

Dit zijn de wijze lessen van de langstlevenden op deze wereld, de inwoners van de Blue Zones. 
Lees het artikel in KindVak Magazine
 

Winactie TooTea
Healthy blends for Happy kids

Is jouw organisatie ook bezig met gezonde voeding? Gezond drinken maakt een belangrijk deel uit van het beleid. Met TooTea kies je voor 100% biologische ingrediënten die herkenbaar zijn voor kinderen. Want naast de voedingswaarde, is leren over eten en kennismaken met natuurlijke producten ook belangrijk.

Het TooTea Startpakket met het smakenspel en kleurplaten is online te bestellen en laat kinderen op een speelse, educatieve wijze kennismaken met nieuwe smaken! Zowel warm als koud te bereiden en te drinken, dus altijd lekker. Jij maakt nu kans op zo'n Startpakket! 

KindVak mag in samenwerking met TooTea 2 kinderopvangcentra blij maken met een TooTea Startpakket. Wil je kans maken? Laat het ons voor 1 april weten via info@kindvak.nl

Begin april verloten wij 2 TooTea Startpakketten en worden de winnaars geïnformeerd.
 

Ontdek KindVak! 
Hét vakevent voor kinderopvang & primair onderwijs

Heb jij je al aangemeld voor KindVak 2024? De online registratie is nu live! 
Meld je aan
Met een breed exposantenaanbod en interessante workshops mag je KindVak 2024 niet missen! Kom voor alle trends en ontwikkelingen uit jouw branche en vergeet niet te netwerken met voor jou interessante personen en bedrijven. Als pedagogisch professional is dit dé plek waar je moet zijn. Drie dagen lang vind je alles op het gebied van kinderopvang en primair onderwijs onder één dak.
 
 

Ontspannen met media
Doe mee met de Media Ukkie Dagen

Media, het is de hele dag om ons heen. Zo gebruiken kinderen media thuis maar ook op de kinderopvang en in het onderwijs. Lezen, spelen of zingen, de tablet wordt regelmatig ingezet. Het zorgt voor ontspanning, beweging en prikkelen. Maar media kan ook voor onrust zorgen, overprikkelen of soms wat te uitdagend zijn. Wat weten we over de invloed van schermen op ukkies (0-6 jaar)? En wat zijn de adviezen om hier mediawijs mee om te gaan?

5 tot en met 12 april zijn de Media Ukkie Dagen. Een week vol (media)-  activiteiten en tips & tools over hoe je als kinderopvang en onderwijs media bewust kan inzetten.
Doet jouw kinderopvang of school al mee?
 

Advertentie

 

Welke uitspraak van een kind verdient een kaartje? 
Laat het ons weten en misschien staat jouw uitspraak binnenkort in deze nieuwsbrief

Soms is er een uitspraak van een kind (op de kinderopvang, school of thuis) waarvan je denkt: deze moet op een tegeltje! Voor onze KindVak Nieuwsbrief zijn we iedere maand op zoek naar leuke, mooie en unieke wijsheden van kinderen. Heb jij er eentje die we mogen plaatsen op een digitale kaart?

Leuk: we horen graag van je! Je kunt dit bericht beantwoorden of ons mailen via info@kindvak.nl  
 
Facebook
Instagram
Website
Email
 
Copyright © 2024
KindVak. All rights reserved.


Je kunt mailen naar: 
info@kindvak.nl 

 

Terug