EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

15-06-2018 | Mercy Ships: Met volle kracht vooruit!

Lees hier de laatste nieuwtjes van Mercy Ships in de maand juni.

 
 

Juni 2018

Aan alle scholen,

We gaan met volle kracht vooruit! Met het oog op ons nieuwe schip de Global Mercy, dat waarschijnlijk in 2020 te water wordt gelaten, willen we de komende jaren flink groeien in het werk. Het huidige werk op de Africa Mercy gaat intussen ook door. Wij denken graag met u mee hoe wij nu en in de toekomst kunnen samenwerken. We komen graag bij u langs!   

 


Hendrik-Jan Groeneveld | Ronald Hemerik
06-51235647 | 06-38018519
bedrijven@mercyships.nl

Het laatste nieuws

Wärtsilä levert motoren
Op dit moment wordt de Global Mercy gebouwd. Ons tweede ziekenhuisschip en tevens het grootste ter wereld. Vanaf 2020 kiest het schip het ruime sop met aan boord ruim 150 ziekenhuisbedden, zes operatiekamers, ruim 600 vrijwilligers én dubbel geïsoleerde motoren van Wärtsilä. Die veroorzaken veel minder trillingen in het schip dan conventionele motoren. De bouw vindt plaats in China; Stena Roro doet het projectmanagement.

Maritiem Event op 21 juni
Op de langste dag van het jaar, donderdag 21 juni, vindt het Rotterdam Maritiem Event plaats. Deze maritieme netwerkborrel speelt zich af aan het einde van de middag in de stuurhut van Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam. Tijdens de meeting maken ondernemers kennis met ons nieuwe ziekenhuisschip de Global Mercy. En… de overheerlijke Hollandse Nieuwe zal niet ontbreken.

Meer informatie

 

Nootjes en meer
Als ondernemer altijd in touw? De hoogste tijd voor een leuke fiets- of wandeltocht door bijvoorbeeld de Alblasserwaard. Vergeet dan niet om een kijkje te nemen bij Graan & Zo in korenmolen de Hoop in Oud-Alblas. In deze molen annex voedingswinkel vind je onder andere de lekkerste noten en kwalitatief uitstekende tarwemeel. Die leveren Heleen en Gert-Jan de Groot van Graan & Zo sinds kort ook aan ons ziekenhuisschip de Africa Mercy. We namen zelf alvast een kijkje en spraken met dit enthousiaste ondernemersechtpaar. 

Meer informatie over deze actie
 

70.000 euro voor 1e kistje
De veiling van het eerste kistje Meischol op Urk heeft maar liefst 70.000 euro opgeleverd! Met dit mooie bedrag kan Mercy Ships minstens 280 kinderen helpen met een oogoperatie. Veel ondernemers van Urk en buiten deze vissersplaats tastten diep in de buidel om de veiling tot een succes te maken. Uiteindelijk gingen de CEO’s Jelle van Veen (Dayseaday) en Jan Korf (Korf Vis) met het kistje naar huis.

Lees meer hierover

 

IHC trotse partner Mercy Ships
Royal IHC is Proud Partner of Mercy Ships. Dat is in de afgelopen tijd weer gebleken! Het bedrijf in Kinderdijk dat zich richt op het ontwikkelen, ontwerpen en bouwen van schepen en materieel voor de bagger en offshore industrie, heeft zich met verve ingezet voor Mercy Ships. Zo is het aantal werknemers van dit bedrijf dat een tijdje als vrijwilliger aan boord is gegaan van de Africa Mercy verdubbeld naar twintig. Daarnaast heeft IHC Merwede Foundation een mooie gift gegeven van € 5057,-.  
 

Glossy magazine Mercy Ships
Mercy Ships bestaat dit jaar 40 jaar! Daarom organiseren we diverse activiteiten om 40 jaar impact te vieren: 40 jaar hoop en genezing voor kansarmen in ontwikkelingslanden. Dit vieren we graag met onze relaties op een jubileumevent op 5 oktober 2018, waarover later meer. Ook lanceren we een glossy magazine dat op 23 augustus verschijnt. Daarin kijken we terug, maar blikken wij ook vooruit. Voor een beperkt aantal relaties is er gelegenheid om in dit prachtige bewaarnummer te adverteren. Heeft u interesse, neem dan snel contact met ons op: bedrijven@mercyships.nl

 
 
 

Actie: Zee aan vrije dagen

 

Iedere werknemer in Nederland heeft recht op vrije dagen. Je hebt wettelijke vrije dagen en bovenwettelijke vrije dagen. Die laatste kunnen behoorlijk op de balans drukken als ze opgespaard worden.

Mercy Ships biedt werkgevers en werknemers een maatschappelijk verantwoorde oplossing op maat: doneer bovenwettelijke vrije dagen aan Mercy Ships.
Een mooie win-win situatie.

Wij helpen u graag bij een oplossing op maat! Neem contact met ons op via bovenstaande contactgegevens.

Inspirerende quotes

‘We vinden Mercy Ships geweldig omdat het om praktische hulpverlening gaat: medische zorg op een ziekenhuisschip voor de allerarmsten. In ons land mogen we genieten van goede gezondheidszorg, dat gunnen we anderen ook!’

Heleen en Gert-Jan de Groot,
eigenaren Graan & Zo

'Mercy Ships viert straks zijn 40-jarig jubileum. In de hectiek van het ondernemen zie ik dat veel bedrijven het mooi vinden om de stabiele koers van Mercy Ships te ondersteunen. We staan voor een forse uitdaging de komende jaren, maar veel ondernemers hebben toegezegd ons daarbij te willen helpen, geweldig! Samen met mijn collega’s Ronald en Hendrik-Jan zeg ik daarom: volle kracht vooruit!'

Richard van Willigen,
Senior relatiemanager
filantropie Mercy Ships Holland
 

Wishlist

Goede autobanden

Mercy Ships beschikt over een reeks auto’s voor vervoer in het land, momenteel in Kameroen. Patiënten worden met deze auto’s van en naar het HOPE Center (verblijfplaats aan wal) gereden. Het tandartspersoneel reist er dagelijks mee af naar de kliniek in de stad. Het team Palliatieve Zorg gebruikt de auto’s voor bezoek bij mensen thuis. Kortom: deze voertuigen zijn onmisbaar voor de bemanning en de patiënten. 

De banden van verschillende auto’s zijn aan vervanging toe. Juist op de vele onvoorspelbare, onverharde wegen in Kameroen zijn goede banden van essentieel belang. Helpt u mee? Eén band kost gemiddeld 122,50 euro.

Doneer nu

 

Waarom een strategisch partnerschap met Mercy Ships?

Maatschappelijke betrokkenheid | Human Resource Management
Imagoverbetering/marketing | Gedeelde normen en waarden
Profiteren van elkaars netwerk | Gedeelde thematische expertise

 

LinkedIn

Twitter

Instagram

Facebook

YouTube

Website

 
 
 
 

 

 

 

Terug